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RESPONSE TO QUESTIONS  
Bridge to Home Round Four 

Affordable Housing Notice of Funding Availability 
 

Questions submitted by Eligible Respondents 
8/16/2024 

 

8. Question:  Can we designate only a portion of the total project units as Bridge to Home 
assisted units? For example, if we have 60 units and only want to designate 30 units as 
Bridge to Home assisted units/units subject to CRL rents, is that allowable? 

 
Response:  Yes, only a portion of the total project units can be designated to receive 
funding from the Bridge to Home NOFA, and subject to CRL rents.   The NOFA request and 
Application should clearly indicate such a request.   
  

a. If so, the way we calculate the maximum loan amount would be to multiply the 
Bridge to Home assisted units by $100k. Please confirm.  

 
Response:  Confirmed, only the Bridge to Home assisted units would be subject to the 
NOFA’s Section 5 Project Eligibility, and Section 6 Evaluation Criteria, for the NOFA funding 
to provide no more than $100,000 per unit, and prioritizing projects needing less funding per 
unit. 

  
9. Question: Do we have to show the CRL rents $1 below the rent limit? It’s believed that KMA 

has required this in the past. Is this a current requirement? 
  
Response:  Yes, this is a current requirement that the City uses to avoid the expenditure of 
LMIHAF funds falling within the "60% to 80% AMI" category per California Health and Safety 
Code Section 34176.1  
 

10.  Question:  LMIHAF requires that at least 30% of the housing units are affordable to and 
occupied by households earning 30% or less of AMI per CRL definitions. Does this mean 
30% of the units funded by LMIHAF need to be at 30% AMI (per CRL standards) or 30% of all 
the housing units in the project regardless if they are funded by LMIHAF.  

 
        Response: California Health and Safety Code section 34176.1 requires that of the total units   

funded by LMIHAF, at least 30 percent of the LMIHAF funds be expended for the development 
of rental housing affordable to and occupied by households earning 30 percent or less of the 
area median income.  


